Dick Harthoorn

Vanuit die positie werd Dick gevraagd commercieel directeur te worden van Auto Lease Holland ( ABN-AMRO, later opgegaan in Lease Plan) waar de portefeuille in 4 jaar meer dan verdubbeld werd.

Het ook daar aanbieden van totaal proposities bleek belangrijker en winstgevender te zijn dan lage leaseprijzen alleen voor niet onderscheidende standaardproducten.

Daarop volgde de switch naar diverse directieposities bij Achmea; Dick was met name het gezicht naar buiten voor 'het even Apeldoorn bellen' concept van Centraal Beheer waarbij de gehele aanpak duidelijk anders was dan de rest van de verzekeringsmarkt.

De processen werden zo simpel mogelijk gemaakt waardoor communicatie veel eenvoudiger en de kosten laag gehouden werden en er bovendien 'een warm gevoel voor de klant' ontstond; een principe waar hij heilig in gelooft en mede daardoor Achmea zich tot de grootste aanbieder in Nederland ontwikkelde.

In 14 jaar was Dick onder meer directeur van Centraal Beheer Commercial Lines, Centraal Beheer Private Lines, Achmea Pensioenen (inclusief de pensioenfondstak PVF nu Syntrus) en directievoorzitter Achmea Corporate Accounts voor de grootste internationale relaties over alle Achmea merken heen.

Daarnaast zat hij onder meer in de Supervisory Board van CB Belgium, was mede oprichter van Wagenplan (jointventure leasemaatschappij met de Athlon Groep) en lid van de Eurapco Employee Benefits Board in Zurich (onderdeel van Eureko) en zat vanuit Achmea in de Supervisory Board van CarGarantie: een joint venture met de Duitse autogarantie verzekeraar.

Uiteindelijk trok het eigen ondernemerschap: na een jaar als interim CCO van Mercer Benelux investeerde Dick tijd en geld in een aantal ondernemingen en bestuurlijke functies. Naast de eigen Storm Company acteert Dick onder andere als Advisory Board/partner bij Qien (detacheerder voor financials en ICT), Advisory Board bij Today's Groep (low cost internet vermogensbeheerder/broker) en tot voor kort als onafhankelijk voorzitter van de Volkswagen/Audi Dealercouncil Nederland. Zijn enthousiasme voor heldere concepten die vernieuwend zijn maakte hem tot mede oprichter en partner/CEO van Arrow.